Features

Two factor authentication / Authentication management

Authentication Management wordt de toegang tot applicaties verder vereenvoudigd en beveiligd door gebruikersnamen en wachtwoorden te vervangen met een toegangspas. Door de pas te combineren met een pincode wordt sterkte authenticatie (strong authentication) gegarandeerd, omdat deze vorm van two-factor authentication is gebaseerd op iets wat de gebruiker in zijn bezit heeft (pas) en iets wat hij weet (pincode).

“Follow me”

Hiermee kunnen gebruikers die een applicatie hebben geopend op een Citrix en/of Terminal Server hun werk meenemen naar een andere werkplek en daar verder werken in hun openstaande applicaties. Dit resulteert in flinke tijdsbesparing voor medewerkers die op verschillende werkstations toegang moeten hebben tot hun data.

Fast User Switching

Fast User Switching biedt gebruikers de mogelijkheid om razendsnel in en uit te loggen. Wanneer gebruikers inloggen met Fast User Switching kunnen de applicaties die zij nodig hebben automatisch worden opgestart en op worden ingelogd. Wanneer gebruikers uitloggen, worden alle applicaties automatische afgelogd en gesloten.

Offline Modes

Wanneer de offline modes is ingeschakeld, worden de configuratie en user data voor de toegewezen applicaties lokaal opgeslagen op de computer van de gebruiker.

Automatisch uitloggen

Deze feature maakt het voor gebruikers mogelijk om automatisch uit te loggen door hun pas te verwijderen, de pas langs de lezer te halen of als de gebruiker lange tijd niet actief is.

Delegatie van applicaties

De mogelijkheid om bepaalde rechten van een medewerker die afwezig is te delegeren naar een college voor een bepaalde periode, bijvoorbeeld gedurende vakantie of ziekteverlof. De collega hoeft niet de username en wachtwoord van de afwezige medewerker te kennen. Wanneer de ingestelde periode is verstreken, worden de rechten van de tijdelijke gebruiker automatisch ingetrokken.

Schaalbaar

Sommige SSO oplossingen zijn niet geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven omdat zij ofwel te duur ofwel niet flexibel zijn. Andere oplossingen zijn schaalbaar voor kleinere organisaties vanaf 100 users.

Ondersteuning gedeelde / gast accounts

Wanneer gebruikt wordt gemaakt van kiosk computers, is het mogelijk om minimale toegang tot het netwerk te verkrijgen met een gast account (kan eventueel met een toegangspas).

Geautomatiseerde SSO enrollment

Gebruikers worden automatisch enrolled om SSO te gebruiken.

Benadert AD voor authenticatie

Gebruikers worden tegen de Active Directory geauthentiseerd.

Disaster recovery (active/passive)

Wanneer een event zich voordoet in het netwerk, blijft de SSO oplossing altijd draaien door gebruik van meerdere servers.

Web client

Deze functionaliteit verbindt remote users met hun webapplicaties door middel van een beveiligde portal.

Self Service Reset mogelijkheden

Geeft gebruikers de mogelijkheid om zelf hun wachtwoord te resetten zonder tussenkomst van de help-/servicedesk.

Ondersteuning voor applicaties die op Citrix staan

Open en log automatisch in op applicaties die niet op uw lokale computer staan. Bijvoorbeeld login op on-premises applicaties vanaf een computer die zich buiten het netwerk bevindt.

Ondersteuning Citrix / Terminal Server

Open uw eigen desktop op een andere computer door middel van Citrix, Terminal Server en Virtual Desktop Infrastructure. Gebruikers kunnen hun openstaande sessie meenemen van de ene naar de andere computer (“follow me”). De openstaande applicaties starten automatisch op wanneer de gebruiker inlogt op een andere computer.

Ondersteuning Java applicaties

De SSO oplossing ondersteunt Java applicaties.

Ondersteuning Firefox Browser

SSO kan worden gebruikt in de Firefox browser.

Appliance based

Leverancier installeert hardware om de SSO oplossing te laten werken in uw omgeving.

Software based

De SSO oplossing werkt alleen met software, er is geen additionele hardware nodig.

Vergelijk nu welke Single Sign On oplossing voor uw bedrijf het beste is!